דף הבית » שיפוצים בסנפלינג
שיפוצים בסנפלינג נשענים על עקרונות שזהים לשיפוצים הרגילים, אך יש שוני משמעותי בכל הנוגע לפיזיות של העבודה עצמה. אלו הם שלבי העבודה שמנחים אותנו בכל פעם מחדש:
– השלב הראשון בכל תהליך שיפוץ, לרבות בסנפלינג, הוא הערכת המבנה אותו ניגש לשפץ. זה כרוך בבדיקה יסודית של המבנה, זיהוי אזורים שדורשים תיקון ובחינת שדרוגים.
– צוות המומחים שלנו יעריך את מצב המבנה, ולפי הערכתו ייקבע היקף העבודה הדרושה לשיפוץ.
– כמו כן, אנו נבחן את מידת הנגישות במבנה בהקשרי סנפלינג, ונוודא שהוא אכן בטוח ומתאים לשיטה זו.
– על סמך ההערכה תיווצר תכנית מפורטת, שמתארת את השיפוצים הספציפיים שיבוצעו, לצד החומרים והציוד הדרושים וכמובן – לוח הזמנים של הפרויקט.
– לפני תחילת עבודות השיפוץ בסנפלינג, הצוות שלנו יגדיר מהם אמצעי הבטיחות שנדרשים בפרויקט זה ספציפית, מתוך רצון לבסס את ביטחון העובדים בעת העבודה.
– בנוסף, הצוות גם מעריך את האזור שמסביב למבנה, כדאי לאתר סכנות פוטנציאליות. לאחר מכן יבוצעו פעולות מסוימות במידת הצורך, כדי להפחית סיכונים אפשריים.
– כשנבין שאנחנו נמצאים בסביבה בטוחה לעבודה, נבקש מבעלי הנכס את האישורים וההיתרים הרלוונטיים לביצוע עבודות השיפוץ ונצא לדרך. אין שום סיכוי שנעבוד בלי אישורים מתאימים מהרשויות!
– לאחר סיום ההכנות צוות הסנפלינג יחל בעבודות השיפוץ.
– העובדים שלנו משתמשים בחבלים וברתמות כדי לגשת לאזורים המאתגרים של המבנה שזקוקים לשיפוץ.
– הם מבצעים את התיקונים, ההתקנות או השדרוגים הדרושים, בצורה יעילה ומהירה. אנחנו מדברים על משימות כמו צביעה, עבודות גבס, חשמל, תיקונים וכו'.
– בכל עת, העובדים פועלים על פי פרוטוקולי הבטיחות שהוגדרו מראש. הם משתמשים בכלים ובציוד שמיועדים לעבודות סנפלינג.
– סיום המשימה עצמה לא מבטיח שהמלאכה נגמרה לגמרי. אחרי שהעבודה תמה, אנו עורכים בדיקת בקרת איכות יסודית, על מנת לוודא שכל השיפוצים בוצעו כהלכה ושהם עומדים בתקנים הנדרשים.
– זה הרגע בו אנו מבצעים טאצ'-אפים או תיקונים אחרונים, אם צצות בעיות כלשהן במהלך הבדיקה.
– רק לאחר הבדיקה הזו, ועם הפינישים הנוספים, נסיים את העבודה על הפרויקט. השטח ינוקה ואנו נפנה את הציוד שלנו.
1. נגישות: אחד האלמנטים המורכבים ביותר בתחום השיפוצים הוא כל מה שקשור לנגישות. יש לא מעט אזורים שפשוט אי אפשר להגיע אליהם מבלי להיעזר בחוטי הסנפלינג. כך ניתן לגשת לאזורים במבנה שקשה או בלתי אפשרי להגיע אליהם בקלות. ההיבט הזה שימושי במיוחד עבור גורדי שחקים, גשרים או מבנים עם עיצובים מורכבים שלא פוגשים בכל יום.
2. חיסכון בכסף: הסנפלינג מייתר את הצורך בבניית פיגומים או השכרה של מעליות ומנופים, שנחשבים להוצאות יקרות במיוחד. באמצעות שימוש בחבלים וברתמות, ההוצאות הנלוות להקמה ופירוק נחתכות באופן דרמטי, מה שמביא לחסכון בעלויות עבור פרויקט השיפוץ.
3. חיסכון בזמן: בנוסף על צמצום ההוצאות, מדובר על שיטת עבודה חסכונית בזמן. הסנפלינג מאפשר לנו גישה מהירה יותר לאזורי העבודה, שכן אין צורך בהרכבה או פירוק של פיגומים או השכרת מכונות כבדות. העובדים יכולים לעבור במהירות מאזור אחד לאחר, להגדיל את הפרודוקטיביות ולהפחית את משך הפרויקט. מדובר על יתרון משמעותי במיוחד עבור משימות עם לוחות זמנים צפופים.
4. אינספור אפשרויות שיפוץ: לסנפלינג אופי רבגוני, והוא יכול לסייע לנו לבצע שלל משימות שקשורות לשיפוץ ותיקונים של מבנים. צביעה, סיוד, ניקוי חלונות, תיקוני חזיתות, חשמל, מים ועוד.
5. הפרעה מינימלית: אין סיוט גדול יותר משיפוצים. אך במקרה של הסנפלינג, מדובר על סיפור אחר לגמרי. תשכחו מכל הבלגן והלכלוך שהשיפוצניקים הכניסו לכם הביתה, וגלו את היעילות של הסנפלינג. העבודה כולה מתבצעת מחוץ למבנה, ושגרת היום יום נמשכת כרגיל. ובנוסף, בניגוד לפיגומים שעלולים להפריע לתנועת הולכי רגל או כלי רכב, השימוש בחבלים כלל לא משבש את התנועה מסביב. זה היבט קריטי באזורים עירוניים שבהם המקום מוגבל, שם גם נמצאים רוב המבנים הגדולים בישראל.
6. אסתטיקה משופרת: הסנפלינג מאפשר לנו לקיים בחינה מדוקדקת ומפורטת של המבנה מבחוץ. הוא מקל על זיהוי וטיפול בבעיות אסתטיות, ומסייע לנו לעבוד בצורה מקיפה. לכן, השיטה זו מאפשרת לנו לבצע עבודת שיקום מדויקת ומורכבת, שתורמת בסופו של יום לקסם החזותי הכולל של המבנה המשופץ.
כן, אבל לא כל אחד יודע לעבוד באופן בטוח בסנפלינג. לצערנו אנו שומעים לא פעם על תאונות בתחום, שנובעות (איך לא) מזלזול בנהלי בטיחות. אין דבר יותר מצער מזה. הסנפלינג יכולה להיות שיטה בטוחה מאוד לשיפוצים, רק כאשר היא מתבצעת על ידי אנשי מקצוע מיומנים ומנוסים, שעוקבים אחר פרוטוקולי בטיחות מחמירים. בכל משימה, העובדים שלנו רתומים היטב ומחוברים לחבלים, תוך מזעור הסיכון לנפילות. אמצעי בטיחות נוספים וציוד מתאים מסייעים לנו לשמור על סביבת עבודה בטוחה.
כמעט הכל! ניתן להשתמש בשיטות הסנפלינג השונות לשיפוץ מגוון רחב של מבנים. בניינים גבוהים, גשרים, אנדרטאות, אצטדיונים ועוד לא מעט אפשרויות, עם דגש כמובן על הגעה לאזורים שהגישה אליהם מוגבלת. הנוחות של הסנפלינג מסייעת לנו להתקרב בקלות לחלקים מאתגרים במבנה, ללא קשר לגודלו, צורתו או מיקומו.
בניגוד לטכניקות עבודה שמתבססות על פיגומים או מעליות, כאן הסיפור שונה לגמרי. סנפלינג מייתר את הצורך בהתקנה ופירוק של גופים אלה, מה שחוסך לא מעט זמן ובעיקר – כסף. בנוסף, הוא מאפשר לנו גישה מהירה יותר לאזורים מאתגרים, ובאותה נשימה מפחית את ההפרעות לשגרת היום יום. העבודה מתבצעת בקלות ובמהירות, בלי שיבוש יום העבודה. פשוט לשבת במשרד, ולראות את העובדים שלנו משפצים מבחוץ!
כאן אנחנו מדברים על שילוב בין שני אלמנטים – עבודת שיפוצים ועבודה בסנפלינג. רק בעלי מקצוע שמתמחים בשני תחומים אלה יכולים לעבוד במקצוע השיפוצים בסנפלינג. נדרשת כאן מומחיות בטכניקות גישה לחבל, נהלי בטיחות וטיפול בציוד. וכמובן – חייבת להיות הבנה מעמיקה בתחום השיפוצים.
כמו כל תחום בחיים, גם כאן יש להתחשב במספר גורמים במקביל שיכולים להגביל במידת מה את העבודה. לרוב אנחנו מושפעים ממזג האוויר החורפי (לא שזה קורה יותר מדי כן?) או אם אנחנו ניגשים לעבודה על בניינים שנחשבים לטיפה יותר "מסוכנים" מבחינה של יציבות מבנית. אך עדיין, קחו בחשבון שאנחנו לעולם לא ניגש לעבודה שיכולה לסכן אותנו או את המבנה.
*זכרו, חיוני להתייעץ עם אנשי מקצוע בתחום שיפוץ הסנפלינג כדי לתת מענה לכל בעיה או שאלה ספציפית הקשורה לפרויקט שלכם. הם יכולים לתת הדרכה מותאמת ולהבטיח ביצוע בטוח ומוצלח של עבודות השיפוץ.